Läget nu

Hej kära vänner! 

Hur har ni det i snön? Lång vinter men ljust och fint med allt det vita i alla fall. Som ni vet hade jag ju tänkt att vara i Sydamerika nu, men tyvärr blev det framflyttat ett halvår på grund av corona pandemin. Så klart mycket tråkigt, men samtidigt bra att organisationen som jag ska åka med är noga med att följa de senaste råden och rönen och sätter hälsan först. Det blev ju en andra våg och nu pratas det dessutom om en tredje våg. Alla här i Västra Götaland rekommenderas att ha munskydd på sig på tågen och ställen med mycket folk. Lite lurigt bara med direktiven för ibland står det “rekommendation”, ibland “bör” och ibland “krav”. Vilket är vilket?! 

Glad att jag trots pandemin kom iväg till Polen över julen, hälsade på vänner och släktingar och församlingen som jag var hos förut, Gud välsigne dem alla. Det behövdes ett corona test någon dag innan avresan bara, så ganska smidigt ändå. Jätte kul att träffa alla igen! Jag fick bland annat en ny andaktsbok av min farbror, vilket var extra roligt då han har varit rätt skeptiskt mot min tro.

En annan rolig sak är att Linus och Anna som jag brukar lira med i församlingen har förlovat sig! Bröllop nästa vinter om allt går väl. Vi andra i bandet har ju massor av ledig tid över på grund av rådande omständigheter så vi har erbjudit oss att hjälpa till med planeringen. Eller “erbjudit” var kanske lite milt sagt, alla är mycket ivriga att få göra något. Så jag och två till från min bönegrupp ska kolla upp det här med bröllopscatering, ta fram olika förslag på menyer och kostnadskalkyler. En annan grupp ska kolla upp festlokaler att ha middagen i och en tredje ska ordna med inbjudningar och sånt praktiskt. Förhoppningsvis har vaccinet blivit allmänt innan dess så de kan få ha sitt bröllop för alla som de vill bjuda in. 

De pratar faktiskt om att ha sin bröllopsresa i Colombia – vilket ju skulle vara perfekt tajming med min vistelse där! Alltså jag ska ju inte följa med på deras bröllopsresa, haha, men kul säga hej en dag och kunna tipsa om de bästa restaurangerna, utsiktsplatserna och så vidare. Ååh, vad jag längtar dit nu. Fast nu borde jag krypa till kojs, ska bara läsa dagens sida i den nya andaktsboken först.

Guds frid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *