Hundböcker på ingång

Hej på er vänner!

Nu är det verkligen fullt upp i bokhandeln och slutspurt inför julen och alla julklappar som ska inhandlas. Det är väldigt roligt att det fortfarande finns sånt intresse för riktiga böcker när det finns så många appar där man både kan läsa och lyssna på böcker. På scifi-avdelningen har det varit extra mycket eftersom många föräldrar tycker att deras barn sitter för mycket framför skärmar där hemma och behöver en bra bok emellanåt. Det tycker jag är väldigt roligt, då får jag använda både min erfarenhet och expertis. Något som har efterfrågats ovanligt mycket de senaste veckorna är även böcker om hundar och allt där till. Vi har ett par enstaka böcker om hundraser och att skaffa valp, men inte så mycket mer än så. Det våra kunder specifikt har önskat har varit böcker om både agility och lydnad. Jag har kontaktat Hansesgården som har allt en hund och hundägare kan behöva och då inkluderat böcker. Jag beställde hem fem stycken av varje exemplar så att vi säkert är utrustade inför nästa besök av en hundägar-kund. Det är så roligt med folk som vet vad dom gillar, vad dom vill ha och som vill lära sig mer. Att va hundägare är ju ett väldigt stort ansvar och då kan jag tänka mig att man behöver lära sig lite extra knep för att uppfostra en bra hund.

Jag själv skulle verkligen kunna tänka mig att ha en hund i framtiden, men det får nog bli när man har träffat någon att bo med och kanske har skaffat barn och så där. Så att man kan dela på ansvaret. I dagsläget skulle jag aldrig hinna ta hand om en hund eftersom att jag nästan aldrig är hemma, jag springer ju mellan bokhandeln och klubben varje dag i princip.

När jag var liten så hade min mormor och morfar en dvärgpudel och det är den gosigaste hunden jag någonsin träffat. Den ville alltid vara med oavsett vad vi gjorde och skulle helst ligga i knät så att någon klappade henne och kliade bakom örat. När vi var utomhus på somrarna så letade hon upp första bästa pinne som vi sedan brottades med och som kastades fram och tillbaka hej vilt. Hon var verkligen familjens ögonsten.

Jag funderar förresten på att lägga fram ett förslag för bokhandeln, att ha någon form av mingel eller författarträff till våren för att locka hit mer folk. Lite gott snacks och något uppfriskande att dricka, kanske livemusik och ett lotteri eller tävling. Vad tror ni om det?

Hoppas ni får en skön kväll, nu ska jag gå till mataffären!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *