Nu var det ett tag sen sist

Hej på er, nu var det ett tag sedan sist.

I somras så var jag i full gång med att söka jobb och fick till slut ett i en bokhandel, som ligger i närheten av där jag bor. Jag har helt enkelt haft fullt upp fram tills nu och inte hunnit skriva något här. Det känns väldigt roligt med ett nytt jobb och jag lär mig nya saker varje dag. Jag älskade att läsa när jag var liten, men de senaste åren har det känts lite töntigt så det har inte blivit så mycket av det. Nu har jag en bra anledning till att läsa lite mer, för att kunna vara en bra resurs på jobbet. Det jag helst läser är science fiction och deckare, så jag har fått uppgiften att bil bokhandelns expert inom dom områdena.

Denna veckan håller vi på att uppdatera hela ekonomisystemet på jobbet, både bokföringsprogram, kassasystem och kundregister. Den nya lagen GDPR har gjort att vi behöver förändra ganska mycket och nu har vi äntligen hittat ett system som ägarna till bokhandeln kände var tillräckligt lättanvänt och prisvärt. Min uppgift i det hela har varit kassasystemet och det diskuterades på senaste morgonmötet att Joboffice skulle vara det bästa. Eftersom jag hör till den digitala generationen så googlade jag helt enkelt ”enkel kassa joboffice” och fick fullträff direkt. Jag bokade in ett möte med en utav deras säljare, så hon kom hit och förklarade hur systemet fungerar, hur vi ska redovisa till skatteverket osv. Det är mycket att tänka på för att allt ska bli rätt. Vi skaffade även ett shish-nummer i samband med detta och innan veckan är slut ska allt vara installerat och klart.

Jag blir väldigt glad och stolt över att jag får uppdrag och förtroende som detta. Det betyder ju att mina chefer litar på mig och tycker att jag gör ett bra jobb. Det är viktigt för mig. Jag vill ju inte jobba i bokhandeln hela livet men jag tror att jag kommer ha nytta av den här erfarenheter både i framtida jobb och i vår förening Oratorium. Jag funderar till och med att söka posten som kassör inför nästa mandatperiod. När man väl börjar lära sig saker och känner att man blir bra på det man gör så vill man ju utmana sig själv och testa på nya grejer så man blir ännu bättre.

Ikväll ska vi ha möte med föreningen och då ska vi faktiskt prata om att sätta mål och hur man ska jobba för att uppnå dom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *