Samtal om att flytta hemifrån

Den här bloggen handlar om mig, Jacek Komorowski, och mitt liv. Mycket kommer även handla om den förening för Polska katoliker som jag är med i – Oratorium. Jag är en man på 22 år som är uppväxt i denna fantastiska förening och jag har nästan alla mina vänner där också. Vi gör det mesta tillsammans, i föreningslokalen men även utanför.

Igår träffades vi ett stort gäng i föreningslokalen och diskussionerna flödande friskt som vanligt. Vi pratade om flickvänner, skolan, jobb m.m. men snöade tillslut in på allt man behöver tänka på när man ska flytta hemifrån. Många av oss är ju just i den åldern när det känns aktuellt att ta tag i just detta – att flytta hemifrån.

Vi tog i alla fall fram en laptop och satte igång att kolla runt på bostäder, möbler och olika avtal man behöver när man skall ha egen bostad. T.ex. så är ju elavtal något som man inte klarar sig utan och ingen av oss har någon egentlig erfarenhet alls av detta. Vi klickade i alla fall in på Google och sökte på ”el erbjudande” och hittade där ett bolag som hette Göta Energi som verkade ha ett bra och billigt erbjudande för de som bor i lägenhet.

Erbjudandet innebar ett rörligt elavtal där man får elen till inköpspris, alltså samma pris som Göta Energi betalar när de köper in elen. Låter ju nästan lite för bra för att vara sant eller hur? Det de tjänar pengar på är dock en fast avgift i månaden som är lite beroende av totalförbrukning men som för oss som tänkt bo i en liten lägenhet endast skulle hamna på 39 kr/mån.

Det kändes även väldigt tryggt i och med att de hade en nykundsgaranti som innebar en hel del åtaganden från deras sida. När vi läste vidare såg vi även att Göta Energi vunnit fina priset för som kundsupport vilket ju givetvis känns bra.

Vi funderade även en del kring vilken typ av el man skulle vilja ha och de flesta av oss var nog inne på att vi ville ha förnyelsebart vilket alltså innebär el från t.ex. vattenkraft, vindkraft eller solkraft. Den typen av el är i dagsläget lite dyrare och kräver att man betalar ett miljötillägg som dock inte var så många kronor i månaden.

Mitt mål som jag sparar till just nu är ju att kunna köpa en bostadsrätt när jag flyttar hemifrån så jag googlade vidare på elavtal bostadsrätt och hittade då in till Lumo Energi. Verkade vara ett rätt nystartat elbolag som redan nu fått beröm för en kunnig kundtjänst med korta svarstider. Rekommendationen från deras sida var att teckna ett elavtal med rörligt pris om det är en bostadsrätt man bor i, brukar bli billigast i längden.

Ny lärorik dag bland kompisarna på Oratorium helt enkelt och efter det här känner man ju absolut att man kan betydligt mer om el än man kunde igår 😊!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *